Spring ’19 Release: handige nieuwe functies voor Salesforce beheerders

Heeft u als Salesforce beheerder behoefte aan een beknopte samenvatting van de fraaie verbeteringen en handige functionaliteiten van de Spring ’19 Release? Wij hebben een aantal belangrijke punten voor u op een rijtje gezet:

  • Overstap naar Lightning Experience wegens kritieke update
  • Flow Builder
  • Klonen van Sandboxes
  • Vernieuwde help-menu
  • Wijzig uw Lightning-pagina naar een ander sjabloon
  • Toewijzen van een standaard startpagina voor de Lightning App
  • Ordenen en delen van e-mailsjablonen in mappen
  • Geniet van extra dataopslag
  • Veldverwijzingen controleren (bèta)
  • Gebruik meer speciale tekens in uw wachtwoorden
Overstap naar Lightning Experience wegens kritieke update

Iedereen wordt aangemoedigd om zich voor te bereiden op de overgang naar Lightning Experience, zodat u en uw gebruikers kunnen profiteren van alles wat de nieuwe interface te bieden heeft. Salesforce zal in de Winter ’20 Release een kritieke update bevatten, waarin de Lightning Experience automatisch wordt geactiveerd. Zorg ervoor dat u op uw eigen voorwaarden de overstap doet door uw gebruikers nu al voor te bereiden op de update naar Lightning. Lees hier wat u als systeembeheerder kan doen.

Flow Builder

De Cloud Flow Designer is vervangen door Flow Builder. Flow Builder maakt het samenstellen van stromen gemakkelijker dan ooit. De nieuwe samensteller biedt een vereenvoudigde gebruikersinterface, intuïtieve vormen en een bekende omgeving die u sneller en productiever maakt.

Klonen van Sandboxes

Door Sandboxes te klonen, bespaart u tijd. Klik op ‘Klonen’ naast de bestaande Sandbox om een kopie te maken van uw huidige Sandbox. Het klonen van Sandboxes vereenvoudigt het beheer en maakt het makkelijk om bijvoorbeeld voor iedere werkstroom een aparte Sandbox te creëren. Kopieer in dit geval een bestaande Sandbox en werk daarin verder.

Vernieuwde help-menu

De help-pictogram boven aan elke pagina opent een vernieuwd help-menu vol resources die relevant zijn voor die pagina. Denk aan help-onderwerpen, Trailhead-modules, video’s, etc. U kunt de aanbevolen resources nu aanvullen met uw eigen aangepaste inhoud.

Wijzig uw Lightning-pagina naar een ander sjabloon

Het is nu mogelijk om tussen paginasjablonen te wisselen zonder de pagina opnieuw te hoeven creëren in de appsamensteller (App Builder). Met deze functie kunt u uw huidige aanpassingen behouden, inclusief componentconfiguratie en dynamische regels bij het wijzigen van een sjabloon.

Toewijzen van een standaard startpagina voor de Lightning App

U kunt nu startpagina’s voor de Lightning App beheren en toewijzen. Zorg ervoor dat uw gebruikers de startpagina zien die voor hen het meest relevant is door een standaard startpagina toe te wijzen. U kunt standaard startpagina’s toewijzen aan zowel gebruikers als profielen.

Ordenen en delen van e-mailsjablonen in mappen

U kunt uw e-mailsjablonen voortaan organiseren met mappen en sub-mappen. Sub-mappen maken het eenvoudiger om e-mailsjablonen te organiseren en terug te vinden. Tevens is het mogelijk om toegang te verlenen aan andere gebruikers op basis van de map. Op deze manier wordt het nog makkelijker om uw mappen te delen met collega’s.

Let op: als u mappen en uitgebreid delen uitschakelt in setup nadat u de mappen hebt aangemaakt, verliest u alle toegang tot de e-mailsjablonen die in de mappen zijn gecreëerd.

Geniet van extra dataopslag

Vanaf eind maart kunt u genieten van extra dataopslag. De grootte van de dataopslag neemt toe van 1 GB tot 10 GB.

Veldverwijzingen controleren (bèta)

In een Sandbox omgeving kunt u de verwijzingen naar een aangepast veld bekijken. Controleer met één druk op de knop waar het veld gebruikt wordt, bijvoorbeeld in formules, lay-outs, Apex klassen, etc. De knop heet ‘Waar wordt dit gebruikt? (BÈTA)’. Deze knop is handig als u wijzigingen wilt doorvoeren aan het veld. Momenteel is de knop alleen beschikbaar in uw Sandbox omgeving.

Gebruik meer speciale tekens in uw wachtwoorden

U kunt de volgende speciale tekens voortaan gebruiken in uw Salesforce-wachtwoord: !”# $% & ‘() * +, -. /:; <=>? @ [\] ^ _ `{| }.

Tot zover een korte samenvatting van de meest interessante toevoegingen in de Spring ’19 Release voor systeembeheerders. Bekijk de verbeteringen direct in uw eigen omgeving en ga aan de slag. De Spring ’19 Release brengt niet alleen voor beheerders een hoop nieuwe functionaliteiten, maar ook voor gebruikers. Bekijk hier welke functionaliteiten dat zijn.

Mocht u nog vragen hebben of meer willen weten, neem dan contact met ons op.

     

   

+ +