Marketing Cloud

In de marketing wordt de customer journey van uw merk steeds belangrijker. Met Salesforce Marketing Cloud kunt u marketing via e-mail, mobiel, sociale media, advertenties en internet personaliseren naar behoefte van de klant. Salesforce maakt gebruik van Artificial Intelligence (AI) waardoor u journeys kunt bouwen op basis van data. Hiermee kunt u gepersonaliseerde omni-channel ervaringen creëren voor de klant. Marketing Cloud is niet alleen te beheren via de desktop, maar ook op uw mobiele telefoon. Overal ter wereld kunt u uw smartphone raadplegen om campagnes te beheren.

Journey Builder

Met de Journey Builder kunt u gemakkelijk alle customer journeys en bijhorende marketing activiteiten bijhouden in één overzicht. Door gebruik te maken van klantendata (browse gedrag, aankoopgeschiedenis) kunt u op maat gemaakte en gepersonaliseerde marketing uitingen sturen naar uw doelgroep. De Journeys zijn dynamisch en kunnen continu worden aangepast op basis van nieuwe data en acties kunnen omni-channel worden uitgevoerd (e-mail, sms, pushmeldingen, advertenties, landing pages, social media). En bij de Journey builder maakt het niet uit of uw marketing campagne voor honderden of miljoenen unieke klanten is.

E-mailmarketing

In Salesforce Marketing Cloud zit Email Studio, een geavanceerd e-mailmarketing platform. Met Email Studio kunt u alle soorten e-mailcampagnes uitvoeren, van eenvoudige marketing e-mails tot persoonlijke berichten. Alles op basis van de data die u in Salesforce heeft.

Met Email Studio kunt u eenvoudig doelgroepen samenstellen met behulp van een drag-and-drop tool. Pas de filters naar wens aan tot u de perfecte doelgroep heeft en plan uw marketingcampagne op het perfecte moment.

Met Email Studio maakt u met behulp van e-mailsjablonen, ontwikkeld door marketing experts, e-mails met responsive ontwerp, die dus perfect aansluiten op de klantbeleving ongeacht welk device deze voor zich heeft. Door de dynamische content kunt u de aandacht van uw doelgroep trekken met persoonlijke en realtime content. Bent u niet zeker of uw e-mailcampagnes aanslaan en of de look and feel van de e-mails goed zijn? Dan kunt u via A/B-testen kijken welke manier van communiceren effectief is. Gedetailleerde rapporten geven uw continu inzicht.

Social Studio

Met Social Studio kunt u alles volgen wat er over uw merk wordt gezegd. Daarna kunt u contact leggen met uw publiek en posts publiceren. Zowel uw marketing als service kant kan op deze manier uw merknaam versterken op de sociale media. Met de rapporten en dashboards, die zowel op mobiel als desktop te zien zijn, ziet u wat trending topics zijn en hier kunt uw marketingafdeling op inspelen.

Door middel van Machine Learning wordt er bekeken of de berichten op social media over uw bedrijf positief of negatief zijn en krijgen belangrijke, relevante berichten een hogere prioriteit. Vervolgens kan de marketing-, sales- of serviceafdeling contact opnemen.

Maak kennis met Advertising Studio

Wilt u de data van elke klant uit uw Salesforce systeem gebruiken om een gepersonaliseerde advertentie te tonen bij uw doelgroep? Maakt u gebruik van Google-, Facebook-, Instagram-, YouTube advertenties (en nog veel meer)? Met Advertising Studio kunt u vanaf één platform diverse advertentiecampagnes starten. Meet het bereik en bereken de ROI van de campagne en synchroniseer de nieuwe gegevens direct met de klantenrecords. Boost voortreffelijke social posts met ingebouwde social advertising. Bereik nieuwe klanten en markten. Door gebruik te maken van Facebook look a-like audiences en Google similar audiences vindt u nieuwe prospects op basis van waardevolle klanten in Salesforce.

Mobile Studio

Met Mobile Studio kunt u uw klanten bereiken met mobiele oplossingen. Denk hierbij aan sms-marketing, pushberichten en acties op basis van de locatie van de klant. Dankzij drag-and-drop-tools kunt u klanten segmenteren op basis van locatie, demografische gegevens en persoonlijke voorkeuren. Hiermee creëert u een ervaring die fysiek plaats vindt met uw merk. Maak locatiegebaseerde berichten om aanbiedingen naar klanten te sturen wanneer zij in de buurt zijn van uw winkel.

 

More information?

Would you like to receive more information or get in touch with us?