Arno Epping

 

Release Update Winter "17

Arno Epping
20 december 2016

 

Release update Winter ’17 for Sales Cloud

 “Salesforce is niet alleen een CRM systeem, maar ook een platform voor groei” volgens Salesforce zelf. Dit ziet u terug in de release updates: drie keer per jaar worden release updates doorgevoerd. Deze updates gaan soms onopgemerkt voorbij, maar in andere gevallen worden er ook veel verbeteringen doorgevoerd die de standaard Salesforce gebruiker beïnvloeden. Deze blog biedt een overzicht van de belangrijkste verbeteringen van de Winter ’17 update.

 

 

Navigatie menu en App launcher

In de nieuwste update is de navigatiebalk in Lightning weer terug te vinden op de vertrouwde plek: horizontaal aan de bovenkant. Op de items die zichtbaar zijn op de navigatiebalk is nu een pijltje te vinden. Via dit pijltje krijgt u meteen inzicht in uw meest recente records en kunt ook direct een nieuw record aanmaken. Daarnaast heeft Salesforce links van de navigatiebalk de App launcher toegevoegd. Hier heeft u een duidelijk overzicht van al uw apps (callcenter, marketing, sales etc.). De App launcher geeft ook de mogelijkheid om uw apps van een logo en een beschrijving te voorzien.

Verbeterde Chatter en Feed

In de nieuwste update is Chatter en Feed flink verbeterd. Ze zijn dynamisch gemaakt. Dit betekent dat op het moment dat er een collega reageert op uw Chatter bericht, u deze meteen kunt zien zonder dat u de pagina hoeft te vernieuwen. Ook heeft u nu meerdere mogelijkheden wat betreft het plaatsen van berichten in Chatter. Zo kunt u deze nu vullen met bullet points, afbeeldingen en (zelfs) filmpjes. Deze mogelijkheden zijn ook beschikbaar op het moment dat u reageert op een bericht. Ten slotte is het ook mogelijk om bijlagen (maximaal 10) bij te voegen aan uw berichten of reacties.

Aanpasbare Campagne Invloed

Om uw sales- en marketingafdeling beter op elkaar af te stemmen is het nu mogelijk om aan een verkoopkans (opportunity) een bepaalde mate van campagne invloed toe te wijzen. Standaard wijst Salesforce 100 procent van de omzet toe aan de primaire campagne en 0 procent aan alle andere campagnes die gerelateerd zijn aan de verkoopkans. U kunt nu met de aanpasbare campagne invloed een model maken die bijvoorbeeld alle campagnes evenredig verdeeld qua invloed. Via dashboards en rapporten kunt u zien welke deals uit welke campagnes zijn voortgekomen en hoeveel omzet een bepaalde campagne heeft opgeleverd (Return On Investment).

 

Leads samenvoegen

Leads samenvoegen is weer beschikbaar. U kunt nu het component “Potentiele Duplicaten” aan de pagina lay-out toevoegen. Vervolgens genereert Salesforce een lijst met leads die overeenkomen met de lead die u aan het bekijken bent. U kunt deze leads samenvoegen tot één lead waarbij u bepaalt welke velden van welke leads worden overgenomen voor deze lead.

Lightning Email Experience

U kunt nu direct op een email reageren. U kunt nu direct reageren door op “beantwoorden te klikken. U kunt nu ook een koppeling maken met uw G-mail account waardoor verzonden emailberichten in uw g-mail verzonden items verschijnen. Ontvangers zien alleen uw g-mailadres op het moment dat u een email verstuurt vanuit Salesforce.

Deze blog geeft slechts een klein, maar wel belangrijk deel weer van de nieuwste updates van Winter ’17. Heeft u vragen over de nieuwste updates of wilt u ondersteuning bij het instellen van bepaalde nieuwe functies,  twijfel dan niet om contact op te nemen!

Lightning Experience: De beste CRM user interface.

Arno Epping - 20 december

Lightning Experience is dé nieuwe interface van Salesforce. Degene die de nieuwe interface al hebben kunnen aanschouwen zullen beamen:

Lees meer...

De visie van GrowPromoter op NPS: Belangrijk voor groei!

Sergio Saman - 20 december

De visie van GrowPromoter op NPS: belangrijk voor groei! Op de stelling NPS wel of niet? kan GrowPromoter maar één antwoord geven: natuurlijk wél NPS. We onderbouwen dat graag!

Lees meer...

Winter ''17 Release Updates

Arno Epping - 20 december

Lees hier alles over de laatste Winter ''17 Release. Haal alles uit uw Salesforce licentie.

Lees meer...