Salesforce Event

Uitdagingen van sportbonden in de vierde industriële revolutie

Veel sportbonden hebben te maken met een teruglopend ledenaantal. Mensen zijn over het algemeen wél meer gaan sporten, maar laten een sportclub echter veelal links liggen. Kennelijk is er een duidelijke behoefte aan sport maar voelt een deel van de sporters niet de juiste binding met een vereniging en bond.

Een van de redenen waarom die binding ontbreekt is dat mensen steeds hogere verwachtingen hebben in een tijdperk waar op technologisch gebied steeds meer mogelijk is, maar bonden en verenigingen hier niet altijd aan kunnen voldoen. Zij verwachten informatie snel te kunnen vinden, snel geholpen te worden en dat allemaal met persoonlijke aandacht.

Salesforce
Een oplossing om betrokkenheid en persoonlijk contact met leden te versterken kan zijn door met Salesforce te gaan werken. Deze toonaangevende CRM cloud software gaat er prat op dat een ledenbestand ten volle benut kan worden middels persoonlijke communicatie en betrokkenheid. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld:

Aanhef op naam.
Laten zien van dynamische content – zoals plaatjes – op basis van persoonlijke voorkeuren.
Speciale mailing naar een subgroep – bijvoorbeeld junioren / senioren / heren / dames.
Persoonlijke SMS met reminder voor een event.
Welkomstmail en e-mails met extra informatie.
Service leveren op het kanaal naar keuze van het desbetreffende lid/vereniging.

Dit alles geheel geautomatiseerd, zodat administratieve afhandeling beperkt blijft en dus ook de hoeveelheid mankracht.

360 graden beeld
Salesforce werkt met API koppelingen en kan daardoor zonder problemen op uw huidige systemen worden aangesloten. Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld ledenadministratie, wedstrijdresultaten, boekingssystemen, etc. Hierdoor heb je eenvoudig alle relevante data bij de hand om uw leden zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Wie gingen u voor?
Eerder kozen de KNLTB en het Watersportverbond voor een Salesforce implementatie om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

De voorlopige agenda van de bijeenkomst is als volgt:

31 oktober 2019
8:45 – 9:30 Inloop
9:30 – 10:30 Uitdagingen van Sportbonden
10:30 – 10:45 Break
10:45 – 12:00 Salesforce in de praktijk
12:00 Netwerklunch

Locatie
DeWeerelt van Sport
Orteliuslaan 1041, Utrecht

Schrijf u direct in via het formulier!