De nieuwste functionaliteiten van de Spring ’19 update

Sinds deze week is de Spring ’19 Release beschikbaar voor Salesforce. Dit betekent dat er een aantal fraaie verbeteringen en handige functionaliteiten zijn toegevoegd waar wij lang op hebben gewacht! Op de website van Salesforce vindt u een compleet overzicht (PDF) van alle nieuwe toevoegingen. Om te voorkomen dat u ruim 500 pagina’s moet doorlezen, heb ik een aantal belangrijke aanpassingen voor u op een rijtje gezet:

  • Lijstweergave vastzetten
  • Voorwaardelijke opmaak voor rapporten
  • Voltooi uw taak met één klik
  • Plan terugkerende events
  • Registreer e-mails van contactpersonen wie niet behoren tot de ontvangers van de e-mail in Gmail™ / Outlook®
  • Print gemakkelijk de pagina record
  • Verwijder het accountteam en opportunityteam met één klik
  • Creëer een vervolgtaak
Lijstweergave vastzetten

Het is nu eindelijk mogelijk om niet te hoeven starten bij de recente weergaven bij het openen van een tabblad. Iedere gebruiker kan nu zelf aangeven welke pagina hij of zij graag als eerste ziet verschijnen door op het ‘pin’ icoontje te klikken. Het icoontje vindt u naast de naam van de lijstweergave.

Voorwaardelijke opmaak voor rapporten

Focus snel op relevante gegevens met voorwaardelijke opmaak. Voorwaardelijke opmaak kunt u toepassen op een overzichts- of matrixrapport om uw rapporten kleur te geven en tegelijkertijd inzichten te verzamelen.

Voltooi uw taak met één klik

Het is nu mogelijk om met een klik op de knop een taak te markeren als voltooid.

Plan terugkerende events

U kunt nu makkelijk een terugkerend event inplannen in uw agenda. Wijs deze toe aan gebruikers, contacten, persoon-accounts en leads zonder Lightning Sync te hoeven gebruiken. Mocht er een wijziging zijn bij dit terugkerend event dan hoeft u enkel één record te wijzigen en Salesforce zal dan alle terugkerende events na deze datum automatisch veranderen naar uw laatste wijziging. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat uw administrator het nieuwe veld ‘herhalen’ heeft toegevoegd aan de event pagina lay-out voordat u gebruik kunt maken van deze nieuwe functionaliteit.

Registreer e-mails van contactpersonen die niet behoren tot de ontvangers van de e-mail in Gmail™ / Outlook®

U kunt nu e-mails koppelen aan contactpersonen in Salesforce die niet genoemd zijn als ontvanger in de e-mail met Lightning Sync. Zie hieronder een voorbeeld:

Print de recordpagina

Het was al mogelijk in Classic, maar nu kunt u ook in Lightning de recordpagina printen. U kunt nu op diverse objecten de recordpagina printen door op de knop ‘Afdrukweergave’ te klikken. De knop is beschikbaar voor de objecten: Account, Campagne, Case, Contact, Contract, Lead, Opportunity, Order en andere custom objecten. U kunt informatie die zichtbaar is op de afdrukweergave beperken door secties in te klappen op de recordpagina.

Verwijder het account team en opportunity team met één klik op de knop

Bespaar tijd! Wanneer een account team of opportunity team niet langer nodig is kunt u het hele team verwijderen met één klik op de knop. Voorheen moest u de teamleden per stuk verwijderen.

Creëer een vervolgtaak

Het is nu nog eenvoudiger om een vervolgtaak te creëren. Bij een bestaande taak kunt u op de knop ‘Vervolgtaak maken’ klikken en bij het aanmaken van de taak worden alle sleutelvelden gekopieerd van de originele taak.

Tot zover een korte samenvatting van de meest interessante toevoegingen in de Spring ’19 Release. Bekijk de verbeteringen direct in uw eigen omgeving en ga aan de slag. Mocht u nog vragen hebben of meer willen weten, neem dan contact met ons op.

Bent u de beheerder van een Salesforce-omgeving, bekijk dan hier onze blog met nieuwe functionaliteiten uit Spring ’19 speciaal voor beheerders.

     

   

+ +