De mogelijkheden van CPQ

Smart Quoting

CPQ staat voor Configure, Price en Quote. Met CPQ kan uw salesteam klantgericht, efficiënt en effectief een offerte uitbrengen. Het offreren neemt hierdoor in plaats van dagen enkele minuten in beslag. Wat resulteert in een snelle reactie naar de klant en meer tijd voor het salesteam om andere werkzaamheden uit te voeren. Dit leidt dan weer tot meer gewonnen opportunities.

 

Product Selection & Pricing

Door middel van Guided Selling, productenbundels en automatiseringen kunt u foutloos de juiste producten selecteren in een handomdraai. Door de juiste vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld het type klant, de grootte van de klant, de industrie of aantal gebruikers met Guided Selling, worden alleen de nodige producten zichtbaar en is het niet meer nodig om na te denken of het product wel of niet geschikt is voor de desbetreffende opportunity.

Wanneer de productkeuzelijst is gesegmenteerd door Guided Selling is het nog steeds mogelijk om een waslijst van producten te krijgen. Door producten aan elkaar te koppelen of op te nemen in productenbundels wordt het selecteren van de juiste product combinaties van een grote zoektocht gereduceerd tot een paar simpele muisklikken.

Door middel van verschillende prijsmethodes, kortingsschema’s, contractprijzen en automatiseringen is het bepalen van de prijs net zo gemakkelijk, snel en accuraat als het selecteren van de producten. De methodes van pricing variëren van kortingen aangeven per product, tot kortingen per klant aan de hand van zijn klantstatus. Zo is het ook mogelijk om bij subscription producten per termijn te bepalen hoeveel korting is afgesproken.

Doordat er kortingen per product gegeven kunnen worden kan het zijn dat er meerdere goedkeuringsprocessen tegelijk nodig zijn. Daarom heeft Salesforce CPQ parallel approval. Hiermee kunt u de goedkeuringen voor de verschillende producten simultaan door de juiste personen laten goedkeuren zonder extra handelingen uit te voeren tijdens het configureren van de offerte.

Quote, Contracting & Renewals

Wanneer alle producten geselecteerd zijn met de juiste prijzen en kortingen moet de offerte verzonden worden naar de klant. De offerte kan met een druk op de knop uitgedraaid worden als PDF-bestand.

In tegenstelling tot Sales Cloud kan er bij CPQ per offerte een offerte template gekozen worden. Hierdoor kunnen offertes specifieker zijn per product, dienst of regio. De offerte templates zijn opgebouwd in componenten en kunnen in verschillende templates tegelijk gebruikt worden. Dit maakt het maken van gebruiken van verschillende templates een stuk gemakkelijker.

Nadat de offerte verstuurd is naar de klant en u deze ondertekend terug hebt gekregen kan de opportunity op closed/won gezet worden. Wanneer er een subscription product of renewal product in de offerte zit wordt er automatisch een contract en/of renewal opportunity aangemaakt met de bijbehorende producten. Dit bespaart uw salesteam weer een hoop onnodige administratie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Wij geven u graag advies met betrekking tot de oplossing die het best past bij uw organisatie.